KÜLTÜR - SANAT
25 Ekim 2024, Cuma, 10:24

Türkiye’nin en çok satan yazarı Zülfü Livaneli’nin yeni romanı 2025 sonbaharında Can Yayınları tarafından yayımlanacak.

Edebiyat dünyasının usta kalemi, fikir insanı, müzisyen Zülfü  Livaneli’nin yeni romanı bir dönem ve aile hikayesini konu alacak. Yeni romanın 2025 yılının sonbaharında okurlarla buluşması planlanıyor. 

Konuyla ilgi açıklama yapan Can Yayınları Genel Müdürü Ali Granit, “Yıllardır Zülfü Bey’in yeni bir eserini yayımlayabilmek için uğraşıyorduk. 2024 yılında kurucumuz Erdal Öz’le mektuplaşmalarını içeren bir kitapla ilk adımı atmıştık. Şimdi de yeni romanını yayımlayacak olmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz,” dedi.

Kitapları 40 dilde yayımlanan, günümüzün en çok satan, en çok okunan romanlarının yazarı, gazeteci, yönetmen ve müzisyen Ömer Zülfü Livaneli 1946’da doğdu. Ankara’da Maarif Koleji’nde okudu, ardından felsefe ve müzik eğitimi gördü. 1972 yılında fikirlerinden dolayı askeri cezaevinde yattı ve 11 yıl sürgünde yaşadı. Livaneli, dünya kültür ve barışına yaptığı katkılardan ötürü 1996 yılında Paris’te UNESCO tarafından Büyükelçilik unvanıyla onurlandırıldı ve bu görevi 2016 yılına dek sürdürdü. 2002-2006 yılları arasında TBMM’de ve Avrupa Konseyi’nde milletvekilliği görevinde bulundu. 

Eserleriyle dünya basınında övgülerle karşılanan bir sanatçı olan Livaneli, edebiyat, müzik ve sinema alanlarında 30’dan fazla ulusal ve uluslararası ödül kazandı. Romanları Türkiye dışında ABD, Çin Halk Cumhuriyeti, İspanya, Kore ve Almanya’da da büyük beğeniyle karşılandı, çok satanlar arasına girdi.