DÜNYA
16 Eylül 2024, Pazartesi, 12:44

 İsrail Savurma Bakanı Yoav Gallant ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası "Hizbullah ile anlaşma yok" açıklamasını yaptı. 

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gallant'ın ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir telefon görüşmesi vurgulandı. Görüşmede, iki tarafın Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik anlaşmaya dair çabaları ele aldığı aktarıldı.

İsrail Savunma Bakanı Gallant, Yemen'deki Husilerin 'bölgesel bir tehdit oluşturduğunu' vurgularken çatışmaların sürdüğü kuzeyde 'Hizbullah'ın Hamas'a bağlanmaya devam ettiğini ve (Hizbullah ile) mutabık kalınan bir çerçeve (anlaşması) olasılığının tükenmekte olduğunu' açıkladı.

Yemen'in önemli bir bölümünü kontrol eden Husiler tarafından ateşlenen bir füzenin Pazar günü ilk kez İsrail'in merkezine ulaşmasının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Husilerin bunun için 'ağır bir bedel ödeyeceğini' söylerken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Amerikalı mevkidaşı Lloyd Austin yaptıkları telefon görüşmesinde İsrail'in kuzeyindeki durumu ele aldı.

Kuzey'de anlaşma ihtimalinin ortadan kalktığını söyleyen Gallant diplomatik çözümün artık masada olmadığını Hizbullah'ın kendisini Hamas'a bağladığını söyledi.