DÜNYA
21 Eylül 2024, Cumartesi, 09:28

Pentagon'a yakınlığıyla bilinen Rane Şirketi, Amerikan askeri istihbaratının hazırladığı İran'ın siber casusluk faaliyetlerini yayınladı.

ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) yakınlığıyla bilinen ve dolayısıyla 'Gölge Pentagon' olarak adlandırılan Rane İstihbarat Şirketi hali hazırda dünyanın en hızlı ve tehlikeli şekilde yükselen siber ordusuna İran'ın sahip olduğunu iddia eden bir rapor yayımladı.

Özellikle Rusya'nın NATO sistemleri ve ABD seçimlerini etkileyen hacker faaliyetlerinde bulunduğu iddiasına yönelik Birleşik Devletler ve Avrupa'da çok sayıda soruşturma yürütülürken, Rane Şirketi tarafından hazırlanan ve iki bölümden oluşan raporda, İran'ın Avrupa ülkelerinde ve ABD'de ticari kurumlara, askeri sistemlere, istihbarat sitelerine ve kamu kurumlarına yönelik “giderek saldırgan ve tehlikeli hale gelen” siber saldırılar düzenlemeye başladığı iddia edildi.

Ülkede devlet için çalışan hacker ordusunun sayısının Rusya'ya yaklaşmaya başladığının altı çizilen raporda Donald Trump'ın, Kasım ayında yeniden Başkan seçilmesi halinde bu saldırıların daha da artacağı bilgisine yer verildi.

 

Kaynak: HaberGlobal