SPOR
29 Eylül 2024, Pazar, 16:30

Dünyanın en prestijli motor sporları yarışlarından biri olan Dünya Superbike Şampiyonası’nın bu yılki 10. etabı İspanya’da MotorLand Aragón pistinde tamamlandı.

Dünyanın en prestijli motor sporları yarışlarından olan Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK) ve Dünya Supersport Şampiyonası’nın (WSSP) 10. etabı İspanya’da, Motorland Aragon Pisti’nde gerçekleşti. Fransa’da antrenmanlar sırasında geçirdiği sakatlık nedeniyle önceki iki etapta yarışamayan Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, İspanya’da pistlere geri döndü. Hafta sonu boyunca mücadeleyi elden bırakmayan Razgatlıoğlu, Aragon’dan 3 podyumla ayrıldı. 

Geçirdiği kaza sonrası tedavisi Red Bull Sporcu Performans Merkezi'nde yapılan Toprak Razgatlıoğlu Aragon’daki ilk yarışa dördüncü sıradan başlarken kısa sürede rakiplerinin önüne geçerek ikinci sıranın sahibi oldu. İkinci gün koşulan Superpole yarışını da ikincilikle tamamladı. Aynı gün gerçekleşen 2. yarışta ikinci olarak yine başarılı bir sonuç alan Red Bull sporcusu sezona muhteşem bir geri dönüş yaptı.

Red Bull sporcusu Razgatlıoğlu, elde ettiği başarılarla 414 puana ulaşarak genel klasman liderliğini korudu. Razgatlıoğlu’nu 375 puanla İtalyan pilot Nicolo Bulega takip ediyor. Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu’nun şampiyonluk mücadelesini sürdürdüğü Dünya Superbike Şampiyonası’nın bir sonraki etabı 12 -13 Ekimde Portekiz’de gerçekleşecek. Sezonun final öncesi son etabı Red Bull TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.