TEKNOLOJİ
07 Eylül 2024, Cumartesi, 09:15

Telegram, sıkça sorulan sorular bölümündeki 'yasa dışı içerik' açıklamasını sessizce güncelledi ve herhangi bir resmi duyuru yapmadı.

Platform, sabahın erken saatlerinde yaptığı bu düzenlemeyle, daha önce 'yasa dışı içerik' başlığı altında yer alan 'Tüm Telegram sohbetleri ve grup sohbetleri katılımcılar arasında özeldir. Bunlarla ilgili herhangi bir talebi işleme koymuyoruz.' ifadesini, 'telif hakkı' bölümüne taşıdı.

Ayrıca, 'telif hakkı' sorusu altında yapılan eklemeyle, Telegram'daki çıkartma setleri, kanallar ve botların herkese açık olduğu net bir şekilde vurgulandı.

Daha önce 'Telegram'da yasa dışı içerik var, bunu nasıl kaldırabilirim?' sorusuna verilen yanıt, 'Tüm Telegram uygulamalarında moderatörlerimize yasa dışı içerikleri işaretlemenizi sağlayan 'Rapor Et' düğmeleri mevcuttur.' şeklinde güncellendi. Eski metinde 'Rapor Et' butonuna değinilmesine rağmen, moderatörler hakkında bir bilgi bulunmuyordu.

Yeni açıklamaya ek olarak, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki kullanıcılara, raporlama seçenekleri konusunda AB Dijital Hizmetler Yasası'na uygun olan 'Kullanıcı Kılavuzunu' incelemeleri tavsiye ediliyor.