TEKNOLOJİ
02 Eylül 2024, Pazartesi, 07:00

Akıllı telefon kullanıcılarının sık yaptığı hatalar bataryalarının ömrünü kısaltır ve ekstra masraflara yol açar.

İlerleyen teknoloji ile birlikte hemen her işimizi akıllı telefonlarımız üzerinden tamamlayabilir hale geldik. Bu da tabii ki telefonlarımızı sürekli elimizde tutmamız ve sürekli kullanmamız demek oluyor.

Akıllı telefonların sık kullanımı ise şarjlarının daha kısa sürede bitmesine yol açıyor. Sürekli olarak kullandığımız için telefonlarımızı sık sık da şarj etmemiz gerekiyor. Ancak bazen gün içerisinde telefonumuzu şarj etme imkanımız olmuyor ve bu duruma karşı öncesinde önlem alarak telefonlarımızın batarya ömrünü koruyor olmamız gerekiyor.
 
Telefon kullanıcılarının sık karşılaştığı sorunlar arasında bulunan batarya ömrünü uzatmak için ise teknoloji uzmanları bazı önerilerde bulunuyor. Telefon kullanıcılarının yaygın şekilde tekrarladığı bir hata telefonların bataryasının kısa sürede bozulmasına neden oluyor. Pil ömrü azalan telefonlar ise sık sık şarj sorunu ile karşı karşıya kalmaya neden oluyor. Bu noktada teknoloji umanlarının önerdiği yöntemler ile telefonlarınızı şarj ederek batarya sorunundan korunabilirsiniz.
 
Uzmanlara göre akıllı telefon kullanıcılarının sıklıkla tekrarladığı bu hata telefonları şarj etmek için pilin kritik seviyeye düşmesini ya da kapanmasını beklemek. Çoğu akıllı telefon kullanıcısı telefonlarını Yüzde 10 seviyesinin altına düşmeden şarja takmıyor ve aynı şekilde yüzde 100 olmadan şarjdan çıkarmıyor. Ancak bu durum bir hata çünkü yüzde 10 altında ve yüzde 90 üzerinde şarj döngüleri tamamlanıyor. Bu da her şarj etmede telefonunuzun pil ömründen bir döngüyü eksiltmeniz anlamına geliyor.
 
Bunun yerine telefonları yüzde 25 seviyesinin altına düşmeden şarja takmalı ve yüzde 85 seviyesini geçmeden şarjdan çıkarmalısınız. Akıllı telefonlar yüzde 100 ve yüzde 0 arasında şarj döngüsünü tamamlarken söz konusu yüzde 25 ve yüzde 85 gibi oranlar olduğunda ise döngünün sadece 4'te 1 kadarı eksiliyor. Yani telefonlarınızı yüzde 25 ve yüzde 85 seviyeleri arasında şarjda bekleterek pil ömrünüzü 4 kata kadar uzatma imkanınız oluyor.