TEKNOLOJİ
12 Eylül 2024, Perşembe, 07:07

Telefonlarımız dinleniyor mu? sorusu son zamanlarda sıkça gündeme geliyor.

Bu doğrultuda telefonların dinlendiği şüpheleri ortaya çıktı. 

​Dijital Pazarlama devinin akıllı cihazların dinleme teknolojisi ile reklam hedeflemeyi geliştirdiği söyleniyor. Peki, Telefonlarımız dinleniyor mu?

Telefonunuzdan internet üzerinden bir araştırma yapmayıp özel olarak konuştuğunuz bir şey ile ilgili reklamla karşılaştığınız olmuş olabilir.

Böyle bir durumla karşılaştığınız vakit aklınıza, "Telefonlarımız dinleniyor mu?" sorusu mutlaka gelmiştir.

Büyük bir reklam firmasının raporları ise bu tür şüpheleri destekler nitelikte.

Google, Facebook, 404 Media, Microsoft ve Amazon gibi şirketlerle ortaklık kuran dijital pazarlama hizmeti Cox Media Group'a (CMG) ait olduğu iddia edilen raporlar deşifre oldu. Peki, Telefonlarımız dinleniyor mu? 

Cox Media Group (CMG) satış konuşması belgesi doğrultusunda, izlemek ve aktif olarak dinlemek için kullanılan teknolojiye "Ses Verisi" deniliyor. 

CMG, işletmelerin bu verileri reklamları verimli bir şekilde belirlemek için nasıl kullanabileceğini açıklayan bir bölümde açıkça "Evet, Telefonlarımız Bizi Dinliyor" iddiasını öne sürdü. 

CMG'nin ortaya çıkarmış olduğu raporunun bir kısmında, "Akıllı telefonlar ve tabletler gibi cihazlarda mikrofon verilerine erişme becerisinin artması, teknoloji ortağımızın satın alma öncesi görüşmeler sırasında ses verilerini toplamasını ve analiz etmesini sağlıyor.
Tüketici davranışlarının daha önce görülmemiş bir şekilde anlaşılması, böylelelikle hedef kitlenizin "vay canına, bunlar bir zihin okuyucu olmalı" diye düşünmesini sağlayan kişiselleştirilmiş reklamlar sunabiliriz." ifadeleri bulunuyor.
Cox Media Group, destesinde ayrıca, akıllı cihazlar ve asistanlar teknik olarak her zaman dinlemek zorunda olduğundan, gözetlemenin tamamen yasal olduğunu öne sürüyor.

Ayrıca 404 Media, Google'ın bu rapor yayınlandıktan kısa süre sonra CMG ile bağlarını kopardığını belirtiyor.

 

KAYNAK:haber7.com