GÜNDEM
12 Aralık 2020, Cumartesi, 11:54

İçişleri Bakanı Soylu, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonu günlerinde uygulanan alkol satışı yasağının detaylarını anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından alınan kararla Türkiye genelinde hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verilmişti. Ardından çıkan yeni bir kararla, yasağın olduğu hafta sonu günlerinde alkol satışları da yasaklandı. Ancak bu durum, sosyal medyada bulunan, tartışma ortamı yaratmak için fırsat kollayan bazı 'troller' sebebiyle yanlış yerlere çekildi.

ALKOLLÜ İÇECEKLER SOSYAL MESAFEYİ AZALTIYOR

İçişleri Bakanı Soylu da, hem sosyal medya trollerine cevaben, hem de vatandaşları bilgilendirmek adına alkol satışlarına getirilen yasağın detaylarını açıkladı. Soylu, alkolün sosyal mesafeyi azaltan bir etkisi olduğunu dile getirerek böyle bir kısıtlama kararı aldıklarını söyledi.

ALINAN KARAR DÜNYAYLA UYUMLU

Habertürk yazarı Nahegan Alçı, hafta sonu yasağıyla beraber uygulanan alkol satışı yasağıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştu.

Alçı, marketlerin açık olduğu bir zamanda içki bölümlerinin neden kapalı olması gerektiğini, böyle bir kararın yeni bir tartışma ortamı çıkmasına sebep olup olmayacağını ve kutuplaşmalara zemin hazırlayıp hazırlamayacağına ilişkin bir soru sordu. Soylu ise, aldıkları kararın dünyayla uyumlu olduğunu söyledi.

KARARIN AVRUPA'DA ÖRNEKLERİ ÇOK

Soylu, her konudan tartışma çıkararak ortalığı karıştırmaya çalışanların, bu uygulamanın Avrupa'daki örneklerine bakmasına gerektiğini belirterek, "Avrupa'da yapılandan farklı bir şey yapmıyoruz. Sosyal mesafe hakkında konuşup duruyoruz. İçkinin de sosyal mesafeyi azaltan bir etkisi var." ifadelerini kullandı.

BATI'DAKİ BÜTÜN ÜLKELER BU KARARI UYGULUYORLAR

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde Batı'da yer alan bütün ülkelerin içki satışlarına kısıtlama getirdiğini anımsatan Soylu, Dünya Sağlık Örgütü'nün de tavsiyelerinde ve uyarılarında, salgına karşı verilen savaşta alkolün olumsuz etkilerine değinildiğini söyledi.

Soylu, alkol satışı yasağı kararının bilimsel olarak bakıldığı zaman da uygun olduğunu söyleyerek, tartışma çıkarmaya çalışan sosyal medya trollerine, "Dünyadan haberiniz yok. İstediğiniz kadar itiraz edin." dedi.