YAŞAM
02 Eylül 2020, Çarşamba, 21:02

Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamada, Eylül ayının fazlasıyla sıcak geçeceği duyurulmuş, yaşlıların ve çocukların dışarı çıkmaması hususunda uyarıda bulunulmuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)'nin raporuna göre, sıcaklıklar Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda mevsim normallerinin 3 ila 6 derece, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredecek.

PROFESÖR MEHMET EMİN BİRPINAR UYARDI

Raporun üzerine, geçtiğimiz saatlerde Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden uyarılarda bulundu. Bu ayın son 100 yılın en sıcak Eylül ayı olabileceğini belirten Birpınar, "Haziran ayından bugüne en sıcak günler olabilir. Eylül ayındaki bu sıcaklıklar tehlikeli. Aşırı sıcaklara dikkat. Güneşe çıkmayın. Sıcaklıklar yükselmeye devam edebilir." diye uyardı.

İKLİM BOZULMASININ ETKİLERİ

Birpınar, iklim bozulmasının devam ettiğini ve iklim değişikliğinin etkileri bütün dünyada devam edeceğine dikkat çekerek, "Aşırı sıcaklıkların sonunda ani beklenmedik etkin ve yoğun yağışlar ve taşkınlar gelebilir. Herkes dikkat etmeli. Yetkililerin uyarılarını ve hava durum raporlarını takip etmeleri gerekiyor." dedi.