KÜLTÜR - SANAT
16 Eylül 2024, Pazartesi, 07:06

Dünya çocuklarının hayallerine özgün çizimleri, yazıları ve şiirleriyle eşlik eden Sonja Danowski, Ketebe Çocuk’un 4. yılı için İstanbul’daydı.

Ketebe Çocuk, 4. yılını kutlamak için, 14–15 Eylül tarihlerinde ödüllü yazar ve çizer Sonja Danowski’yi İstanbul’da ağırladı. 14 Eylül günü, Ketebe Çocuk etiketiyle okurla buluşan “Çocukların Rüyaları” adlı eserin hazırlık sürecine dair bir konferans gerçekleştiren Danowski; 15 Eylül Pazar günü ise “Çocukların Rüyaları”, “Kardeşim Gelmeden Önce” ve “Komşudaki Tiyatro” adlı eserlerini okurları için imzaladı. 

Çizer Atölyesi Büyük Bir İlgi Gördü

14 Eylül günü, saat 10.00’da, Türk çizerlerle buluşan Sonja Danowski gerçekleştireceği konferans öncesi önemli bir deneyim atölyesine imza attı. Atölyede Danowski, 20 kişiden oluşan çizerlerden, çocukların rüyalarından ilham alınarak birer rüya çizmelerini istedi. Atölyeye katılan çizerlerin heyecanla tamamladıkları çizimleri Danowski ile değerlendirdiler.

Günün erken saatlerinde başlayan ve büyük bir ilgiyle karşılık bulan atölyeyi değerlendiren Danowski, “Atölye tamamlandığında çok renkli ve ilham verici resimler ortaya çıktı. Her şeyden önce meslektaşlarımla buluştuğum için çok mutlu oldum. İstanbul’da böyle bir atölyede ilgi görmek beni çok heyecanlandırdı. Aslına bakarsanız kitaplarımın beni farklı ülkelere getirmesine bayılıyorum. Ketebe Çocuk kitaplarımın baskısının güzelliğinin burada yoğun ilgi görmesi de ayrıca mutluluk vericiydi” açıklamasında bulundu.

Bir Çocuğun Rüyası En Büyük Düş Âlemidir

Ödüllü yazar ve çizer Sonja Danowski, kaleme aldığı eserlerinin ardındaki düş âlemini okurlarıyla paylaşmak için İstanbul’daydı. Yazar, etkinliğin ilk gününde çizer atölyesinin ardından, “Çocukların Rüyaları” adlı şiirsel eserinin hazırlık sürecini anlatırken, ikinci gün Ketebe Çocuk etiketiyle yayımlanan eserlerini imzaladı.

Etkinlikte bir çocuk kitabının nasıl tasarlanacağını anlatan Danowski etkinliği şu sözleriyle anlattı, “Okurlarımla bir söyleşide buluştuğumu için çok mutluyum. Genç meslektaşlarımla gerçekleştirdiğimiz tasarım eğitiminden sonra, benim hikâyem başladı. Bolonya’ya gittiğimde çizime başlamıştım, bu olay benim için ilham vericiydi. Buradan hareketle sanatseverlere Çocukların Rüyaları kitabının nasıl ortaya çıktığını anlattım.” 

Ketebe Çocuk 4 Yaşında

2018 yılının Mart ayında “Yazı Kalır” sloganıyla yola çıkan Ketebe Yayınevi’nin en özel bölümü olarak değerlendirdiği Ketebe Çocuk, 4. yaşını kutladı. Serüveninin başından itibaren çocukların ve ailelerin dikkatlerini üzerine çeken Ketebe Çocuk, kurduğu kütüphanenin yanında Ketebe Çocuk Tiyatrosu ile de etkinliklerine devam ediyor. 

Ketebe Çocuk 4. yaşında okurlarını 150 kitapla buluştururken bu önemli yıl dönümünde Sonja Danowski ile unutulmaz bir etkinliğe imza attı. Yoğun bir ilgiyle gerçekleşen etkinlikte; sanatseverler okudukları kitabın yazarı ile tanışırken, kitaplarını da imzalattılar.