DÜNYA
24 Ekim 2024, Perşembe, 09:17

Yeni Zelanda’nın Dunedin kentinden ayrılan yolculara, uzun süreli sarılmaların trafik sıkışıklığına neden olmasının önüne geçmek amacıyla havalimanının yolcu indirme ve bindirme alanında veda sarılmalarına üç dakikalık bir süre sınırı getirildiği bildirildi.

Terminalin dışında yer alan, “Maksimum kucaklaşma süresi üç dakika” yazılı tabelalar, “daha samimi vedalaşmak” isteyenlerin bunun yerine havalimanının otoparkına gitmelerini ve burada sevdikleriyle vedalaşmaları için kendilerine 15 dakikalık cömert bir süre tanınacağını da ekliyor.

Sosyal medyada bazı grupların bu uygulamayı “insanlık dışı” olarak nitelendirmesine rağmen havalimanı CEO’su Dan De Bono kararının arkasında duruyor.

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Dan De Bono, “Temel insan haklarını ihlal etmekle suçlandık ve bir insanın ne kadar süre kucaklaşabileceğini sınırlamaya nasıl cüret edebiliriz?” dedi ve çok sayıda kişinin değişikliği memnuniyetle karşıladığını da sözlerine ekledi.

De Bono, kısıtlamanın “işlerin sorunsuz ilerlemesini sağlamak” için getirildiğini ve havalimanının insanlara bu bölgenin sadece “hızlı vedalar” için olduğunu hatırlatma yolu olduğunu açıkladı.

Yolcuların hızlı bir şekilde ilerlemesinin daha fazla kişinin kucaklaşmasını sağladığını da sözlerine ekleyen De Bono, Yeni Zelanda Radyosu’na (RNZ) imalı bir biçimde, “Ekibimiz yıllar boyunca ilginç şeylerin yaşandığını gördü” dedi.