TEKNOLOJİ
05 Ekim 2024, Cumartesi, 07:00

iOS için Gmail yeni yapay zeka özellikleri aldı. Gemini modeli artık uygulamada erişilebilir.

Google, Gmail’ yeni yapay zeka özellikleri ekleyerek kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.
 
Şirket, iOS cihazlar için Gmail Yapay Zeka Yardımcısı özelliğini kullanıma sundu. Böylece kullanıcıların e-postalarını ve dosyalarını daha kolay yönetmelerini sağlayacak.
 
Google, mobil kullanıcıların e-postalarını ve dosyalarını daha kolay aramasını sağlamak için Gmail AI Helper (Yapay Zeka Yardımcısı) özelliğini iOS uygulamasına getiriyor.
 
Artık iOS kullanıcıları, Gmail uygulamasındaki sohbet simgesine dokunarak veya ekranı sola kaydırarak Gemini destekli bir sohbet penceresi açabilecek. Bu ekranda sorular sorabilir, belirli e-postaları bulabilir, kişileri arayabilir veya Google Drive’daki dosyalara erişebilecek.
 
Google’ın açıklamasına gore yapay zeka, sorulan soruya göre ilgili mesajları ve konuları özetleyebilecek. Ayrıca doğrudan Google arama sonuçlarından cevaplar sunabilecek.
 
Teknoloji devi, “Bu ayki toplantı notlarını bul” veya “John’un telefon numarası nedir?” gibi soruları sorarak, kullanıcıların Gmail’deki büyük miktarda veri içinde kolayca gezilebileceğini ifade etti.
 
Google’ın duyurusuna göre, bir e-postaya yanıt vermek için yazma penceresini açtığınızda, alt kısımda Gemini tarafından oluşturulan en fazla üç yanıt göreceksiniz. Bu önerilerin alaka düzeyini artırmak için, tüm e-posta zinciri dikkate alınıyor. Yani artık tek bir e-postaya değil, tüm konuşmanın bağlamına uygun yanıtlar alabileceksiniz.