GÜNDEM
20 Ağustos 2024, Salı, 09:00

Ankara metro istasyonlarında uzun süredir devam eden sorunlar vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Tavanın damlaması nedeniyle istasyonun çeşitli noktalarına yerleştirilen kovalar, haftalardır yerinden kaldırılmadı. Yürüyen merdivenin haftalardır bozuk ve işlevsiz durumda olması ise sıcak günlerde vatandaşların çilesi oldu.

Başkent Ankara'da yağış sonrası metrolarda su baskını ve tavan damlaması yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda meydana gelen yağış sonrası Törekent durağı başta olmak üzere birçok noktada sel baskını yaşanmış, yolcular kepçelerle tahliye edilmişti.

Her yağış sonrası Ankara metrolarında yaşanan bir başka sorun ise tavanlardan damlayan sular oluyor. Daha önce Söğütözü metro durağında yaşanan tavan damlamasının bir benzeri de Batıkent durağında devam ediyor.
Tavanın çeşitli yerlerinden damlayan su nedeniyle yere konulan kovaların aylardır durması dikkat çekiyor. Tavanın su sızmasının sebebi henüz bir çözüme kavuşturulamamışken, özellikle yoğun saatlerde metro istasyonunu kullanan vatandaşlar, karşılaştıkları kova manzarası ile hem şaşkınlıklarını gizleyemiyor hem de yürümekte zorluk yaşıyor.

Yürüyen merdivenlerin sürekli arızalı olması Ankaralılar için artık sıradan bir hal aldı. En işlek istayonlar olan Sıhhıye, Batıkent, Söğütözü gibi istasyonlarda haftalar hatta aylarca süren yürüyen merdiven arızaları yaşanıyor. İstasyonun en yoğun saatlerinde dahi çalışmayan yürüyen merdivenler, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar için büyük bir zorluk oluşturuyor. Bozuk halde bekleyen yürüyen merdiven, hem yolculuk konforunu düşürüyor hem de yolcuların istasyonda daha uzun süre kalmasına neden oluyor.