YAŞAM
02 Eylül 2024, Pazartesi, 07:00

Küresel pazarda rekabet edebilmenin yolu, güçlü bir iletişim stratejisi ve doğru ortaklıklar kurmaktan geçiyor.

Bu anlayışla 2020 yılında Londra’da kurulan FL Communications, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Kanada, Avrupa, Avustralya ve MENA bölgesinde sunduğu yenilikçi iletişim çözümleri ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Şirket, global çapta kazandığı bu değerli tecrübeyi Türkiye pazarına taşıyarak, yerel markaların uluslararası arenada güçlü bir şekilde yer alabilmeleri için kapsamlı destek sunmayı hedefliyor. 

Londra’dan Türkiye’ye Uzanan Vizyon 

Londra merkezli FL Communications, kurulduğu günden bu yana global pazarda müşterilerine sunduğu 360 derece iletişim çözümleri ile tanınıyor. Şirketin kurucusu Furkan Lüleci, sektörde kazandığı deneyim ve güçlü vizyonla, iletişim alanında global standartları belirlemeyi hedefleyerek 2020 yılında Londra’da FL Communications’ı kurdu. Kısa sürede Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Kanada, Avrupa, Avustralya ve MENA bölgesinde faaliyet gösteren şirket, Türkiye pazarındaki markaların sesini duyurmayı amaçlıyor.

Lüleci, Türkiye pazarına girme kararlarını şu sözlerle ifade ediyor: “İletişimde global standartları belirlemek ve markaların uluslararası pazarda sesini duyurmak için Türkiye’de de hizmet vermeye başladık, Londra’dan sonra Türkiye’de ofisimizi açtık. Türkiye’deki dinamik pazar yapısı, markaların global stratejilerini uygulamaları için büyük bir fırsat sunuyor. Bu süreçte hem yerel hem de küresel pazarlarda müşterilerimizin yanında olacağız. Londra’daki deneyimimizi şimdi Türkiye’ye taşıyoruz ve yerel markaların uluslararası başarısını inşa etmek için buradayız. “

Meta ve Google reklamları tek başına yeterli olmuyor

FL Communications, markaların global dünyada karşılaşabilecekleri potansiyel zorlukları öngörerek, bu sorunları aşmalarında kritik rol oynuyor. Birçok ülkeyi kapsayan uluslararası pazarda markalara PR, itibar yönetimi, medya ilişkileri, kriz yönetimi ve hedef pazar dinamiklerine uygun medya eğitimi çalışmalarına yönelik danışmanlık ve uygulama hizmeti sunan FL Communications, ayrıca, yerel dilde içerik üretimi ve doğal içerik pazarlaması hizmetleriyle markaların hedef kitleleriyle daha derin ve anlamlı bir bağ kurmasını sağlıyor. 

Yenilikçi teknolojilerin önemine vurgu yapan Furkan Lüleci, bu durumu şu şekilde özetliyor: “Gelişen teknolojiler ve dijital dönüşüm, iletişim dünyasında büyük bir değişimi beraberinde getiriyor. Biz de bu dönüşümün öncüsü olarak markalarımıza en güncel ve yenilikçi çözümleri sunmayı hedefliyoruz. Global pazarda çok büyük olan rekabet karşısında sadece sosyal medya (performans pazarlama) ve Google odaklı reklam çalışmaları yapmak artık markaları öne taşımıyor, çünkü herkes yapıyor. Bu nedenle farklı çözümlerimiz ile markalarımızı globalde öne çıkarıyoruz.” 

Yeni ülke hedeflerimiz Rusya, Romanya ve Macaristan 

Türkiye pazarına giriş yaparak, global iletişim çözümlerini bu dinamik pazara entegre eden FL Communications, Türkiye’deki varlığıyla daha fazla markanın global arenada sesini duyurmayı ve bu pazarda kalıcı bir yer edinmeyi amaçlıyor. Türkiye’deki markaların global pazarlarda rekabet avantajı elde etmeleri için stratejik bir ortak olarak yanlarında yer aldıklarını belirten Furkan Lüleci, bu genişleme stratejisini şöyle özetliyor: “Türkiye’deki varlığımız, sunduğumuz global odaklı iletişim çalışmaları, markalarımızın uluslararası pazarda daha güçlü bir konuma gelmeleri için önemli bir adım. İletişim ile fark yaratıyoruz. Her sektöre hitap eden çözümlerimizle, markalarımızın uluslararası arenada başarıya ulaşmaları için yanlarındayız. Rusya, Romanya ve Macaristan yeni gireceğimiz pazarlar arasında yer alıyor. Markaların itibarını korumak ve bilinirliklerini artırmak için doğru iletişim ortaklarıyla çalışmaları kritik bir rol oynuyor.”