KÜLTÜR - SANAT
25 Eylül 2024, Çarşamba, 07:00

Bağımsız sanatçılara kapılarını açan sanat alanı Loft Art, usta sanatçıları onurlandırdığı ve yılda bir kez düzenlediği prestij sergilerinin 3.’süne ev sahipliği yapıyor.

Akfen Holding'in sosyal sorumluluk projesi olarak faaliyet gösteren ve bağımsız sanatçılara alan açmak misyonuyla hayata geçen Loft Art, usta sanatçıları onurlandırdığı ve yılda bir kez gerçekleştirdiği prestij sergilerinin 3.sünü sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 2 Ekim Çarşamba gününden itibaren Loft Art’ın Nisbetiye On’daki mekânında ziyaret edilebilecek “İçimdeki Şarkılar” sergisi, 30 yılı aşkın bir süredir istikrarlı bir şekilde, bağımsız bir sanatçı kadın olarak üreten Nazan Azeri’nin resim, fotoğraf ve video gibi farklı türlerden çalışmalarına yer veriyor.

Küratörlüğünü Nergis Abıyeva’nın üstlendiği sergide, konu bütünlüğü ve renk ikonografisi gibi açılardan yakınlıklar ele alınırken, aynı zamanda Nazan Azeri’nin akademik çalışmalarıyla sanat pratiği arasındaki güçlü bağlara da dikkat çekiliyor. 

Loft Art’ta sergilenecek “İçimdeki Şarkılar” sergisinde yer alacak çalışmaları asamblaj, kurgusal fotoğraf, video sanatı ve resim ekseninde sürdüren Azeri, pratiğinin merkezinde içsel ve dışsal çatışmalara, kişisel ve toplumsal hafızanın metaforlara dönüşme sürecine yer veriyor.

Sanatseverlerle ilk kez buluşacak yapıtların da yer aldığı “İçimdeki Şarkılar” sergisi, Azeri’nin 2021 yazında Ayvalık’ta başladığı ve günümüze kadar çeşitli biçimlerde devam ettirdiği “Unutulmuş Zaman ve Şimdi” serisiyle daha önceki yapıtları arasındaki ilişkileri görünür kılıyor.

LOFT ART, PRESTİF SERGİSİ SERİSİ İLE 

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ SANATÇILARI AĞIRLIYOR

Akfen Holding’in genç sanatçıları desteklerken, sanatın tüm disiplinlerinde eser üreten bağımsız sanatçılara alan sağlamayı amaçladığı sanat alanındaki ilk projesi olan Loft Art, değerli sanatçılarla gerçekleştirdiği prestij sergilerine yılda bir kez sanatseverlerle buluşturuyor. 

Sanatta fırsat eşitliği yaratma amacıyla sanatseverleri ve eserlerini ağırlayan Loft Art, daha önce Prestif Sergileri serisi kapsamında “İtaatsiz Kökler-Ölmez Ağacı Direniyor” başlıkları ile Muzaffer Akyol ve Gaye Su Akyol’u ve geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Türk Sanat Tarihi’nde dışa vurumculuğun öncülerinden Mehmet Güleryüz’ü ağırladı.