EĞİTİM
30 Eylül 2024, Pazartesi, 07:00

Kadın mühendis adaylarının potansiyellerini ortaya çıkarmak ve eğitimlerine katkı sağlamak adına önemli bir rol üstlenen Bulgurcu Vakfı’nın 2024-2025 yılı burs başvuruları tamamlandı.

Günümüz yaşam koşullarında hayat öğrenciler için çok daha zorlu hale geldi. Her geçen gün artan enflasyon ve beraberinde gelen hayat pahalığı, tek kurumdan burs alarak geçinmeyi imkânsız kılarken, öğrenciler artık birkaç kuruma birden başvuru yaparak burs talep ediyor. Kadın mühendis adaylarının potansiyellerini ortaya çıkarmak ve eğitimlerine katkı sağlamak adına önemli bir rol üstlenen Bulgurcu Vakfı, beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçlara erişmekte zorlanan ve eğitim materyallerini temin etme güçlüğü yaşayan kadın mühendislik öğrencilere destek oluyor. 2024-2025 yılı burs başvurularını tamamlayan vakıf, bu yıl yoğun bir başvuruyla karşılaştıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz yıllara oranla çok daha fazla başvuru yapılan burs için en çok talepte bulunan iller, İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, üç büyük şehri teknik üniversite olan diğer iller takip etti.  Deprem bölgesinden Hatay ve Gaziantep’ten oldukça başvurunun olduğu burs için İstanbul’da İTÜ, Ankara’da ise ODTÜ en yoğun tercih eden okullar oldu.

Bu yıl ilk kez erkek öğrencilerin de başvuru yaptıkları gözlenen bursa, mühendislik dışı bölümler dahil yaklaşık 500’e yakın talep gerçekleşti. Burs kriterlerine uyan 200 öğrenci arasından, 40 kadın mühendis adayına burs verecek olan vakıf, devam eden öğrenci burslarıyla beraber toplamda 106 kız öğrenciye burs veriyor olacak. 

Eğitim dönemi boyunca toplamda 2 milyon TL burs ödemesi yapacak olan Bulgurcu Vakfı, 10 ay boyunca her kız öğrenciye aylık 2 bin lira ödeyerek, destek olacak.