KÜLTÜR - SANAT
22 Mayıs 2024, Çarşamba, 06:00

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta biri turne biri de çocuk oyunu olmak üzere toplam beş oyunla seyirci karşısında olacak.

Haftanın oyunları şöyle:  Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı İzafiyet, Tamamen Doluyuz, yeni oyun Acaib’ül Temaşa, Bay Z., ve çocuk oyunu Park.

 Tamamen Doluyuz Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Sam, konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir gençtir. Kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir? Elif Erdal'ın yönettiği ve Efe Erkekli'nin oynadığı bu keyifli oyunu bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahnesinde izleyebilirsiniz.

 İzafiyet Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı İzafiyet bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede İstanbullu sanatseverle buluşuyor. Kapalı gişe oyunda, Daha önce "Gidion'un Düğümü" oyununu hem çeviren hem de yöneten Buğra Koçtepe, İzafiyet oyununun da hem çevirmeni, hem yönetmeni, hem de Albert Einstein'a hayat veren oyuncusu. İzleyicinin neredeyse karşısında gerçek bir Einstein görmesini sağlayan Koçtepe, başarılı oyunculuğuyla seyirciyi büyülüyor. Oyundaki bir diğer karakter olan Margaret'i ise başarılı oyuncu Pınar Gün Topçu canlandırıyor. Oyunda Albert Einstein'in sağ kolu olan Bayan Dukas'a ise Buket Türkyılmaz İnger hayat veriyor.

Acâibü’l Temâşa Üsküdar Tekel Sahnede

Oğuz Utku Güneş’in yazıp yönettiği Acâibü’l Temâşa oyunu bu hafta 15 Mayıs’taki prömiyerinin ardından bu hafta yine Üsküdar Tekel Sahnesinde seyirci ile buluşmaya devam ediyor. Acâibü’l Temâşa’da, Dekor Tasarımı Aytuğ Dereli'ye Kostüm Tasarımı Dilek Kaplan'a, Işık Tasarımı Ayşe Ayter'e, Müzik ve Koreografi Vehbi Can Uyaroğlu'na, Kukla Tasarım Cansu Akdeniz'e, Kaligrafi  Mehmet Kemal Şahinboy'a ,Video Tasarım Murat Soner'e, oyunun Yönetmen Yardımcılıkları Zuhal Acar, Ferhat Işıktaş, Tunca Soysal ile Emre Çebi'ye ve oyunun Asistanlıkları Arzu Daştan Mutlu ve Gökhan Efe Şenyapar'a ait.  Oyuncu kadrosunda ise Özge Arslan, Melina Özprodomos, Abdurrahman Merallı, Bucan Ekin Şimşek, Emre Çebi, Abdulselam Toğ ve Koray Atak’ın yer alıyor.

Bay Z. Üsküdar Stüdyo Sahnede

Bülent Usta tarafından kaleme alınan oyunda, karakterlere Ali Çelik, Gerçek Alnıaçık, Orkun Gülşen ve Ozan Uçar hayat veriyor. Yönetmenliğini Ali Atilla Şendil'in yaptığı oyunun, dekor ve kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımı ise Önder Ay'a ait. "Bay Z", bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahne'de seyredilebilir.

Haftanın Çocuk Oyunu

Park Üsküdar Stüdyo Sahnede

Candan Seda Balaban'ın Özge Midilli ile birlikte yazdığı, yine Candan Seda Balaban'ın yönettiği çocuk oyunu Park bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnesinde minik seyircilerimizle buluşuyor.