YAŞAM
19 Aralık 2020, Cumartesi, 09:39

Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım ünitesinde bulunan oksijen tüpünün patlaması sonucu 8 kişi yaşamını yitirdi.

Gaziantep'te bulunan özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesindeki oksijen tüpü patladıktan sonra ortalık savaş alanına döndü. Patlamanın ardından hastanede yangın çıktı. Yangında 8 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Hastanesi'ndeki Kovid-19 Yoğun Bakım ünitesinde bulunan bir oksijen tüpü patlayınca yangın meydana geldi. Çıkan yangına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri kısa süre içinde müdahale etse, 8 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Yangında yaşamını yitiren kişilerin kimlikleri de paylaşıldı.

YANGINDA 8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Patlamanın ardından hastanedeki personellerden ilk müdahale geldi. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de hızlı bir şekilde yangına müdahale ederek kısa sürede yangının kontolünü sağladı. Ancak yoğun bakım ünitesinde bulunan 7 kişi ile birlikte başka bir hastaneye nakil edildiği sırada yangına denk gelen 1 kişi, toplamda 8 hasta vatandaş yaşamını yitirdi.

YANGINDA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Yangından etkilenmeleri sonucunda Elif Akgül (85), Fethiye Kırca (78), Mehmet Reşit Saydanoğlu (75), Kahraman Taş (71), Ökkaş Akbulut (69), Abdi Hamzaoğlu (68), Ali Saffet Kanpolat (64) ve Naciye Ulukütük (56) yaşamını yitirdi.

14 hasta başka hastanelere nakledildi

Gelen açıklamaya göre yoğun bakımda tedavi altında bulunan diğer 14 hasta vatandaş, uygun yoğun bakım bölümleri bulunan başka hastanelere sevk edildi. Konuya ilişkin idari ve adli soruşturma başlatıldı.