SPOR
16 Eylül 2024, Pazartesi, 17:35

Fenerbahçe'den ayrılarak Premier Lig ekibi Brighton'ın yolunu tutan Ferdi Kadıoğlu, Brighton'a transferi ve Jose Mourinho hakkında açıklamalar yaptı.

Ferdi, sarı-lacivertlilere geliş ve ayrılış süreciyle ilgili The Athletic'e konuştu.

Fenerbahçe'de ilk sezonda sadece bir maçta oynadığını hatırlatarak sözlerine başlayan Milli futbolcu, "Fenerbahçe'de ilk sezonda sadece bir maçta oynadım. Bu doğru bir şey diye düşünüyorsunuz. Cocu ile Felemenkçe konuşuyordum, bu yüzden iletişim kolaydı ama iki ya da üç ay sonra Cocu ayrıldı. Hollanda'nın küçük bir şehrinden İstanbul'a gelmek benim için büyük bir adımdı ve kolay değildi. Yeni bir takım, yeni oyun tarzı, her şey yeniydi. Bu yüzden uyum sağlamak adına zamana ihtiyacım vardı. Başardıklarımdan dolayı çok mutluyum. Niteliklerime ve yeteneklerime inanmaya devam ettim ve sonunda her şey yolunda gitti." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho hakkında konuşan Ferdi, Portekizli teknik adamdan öğrendiği en büyük dersin oyun yönetimi olduğunu şu sözlerle anlattı:

"O gerçekten her şeyi kazanmak istiyor, en önemli şey bu ve bunu yapmak için bazı numaraları var. Ondan öğrendiğim en büyük ders oyun yönetimi. Fabian (Fabian Hürzeler Brighton Teknik Direktörü) da bundan bahsetti. Eğer 1-0 öndeyseniz ya da sıkışık bir maçsa, bazı durumlarda akıllı davranmak gibi."