SİYASET
22 Ekim 2024, Salı, 18:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Türkiye'nin geleceğinde teröre yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Toplantımızın hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Türkiye Yüzyılının bayraktarlığını yapan kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyor selamlarımı gönderiyorum. Zora talip olan kardeşlerimizle iftihar ediyoruz.

Biz millete hizmet için yola koyulan bir siyasi partiyiz. Önümüzdeki ay Türkiye'yi yönetme görevini devralışımızın 22. yılını kutluyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak koşturuyoruz. Milletimizin emanetini şanla, şerefle taşımanın mücadelesini veriyoruz. Hamd olsun bugüne kadar milletimize mahcup olacak hiçbir şey yapmadık. Gün oldu kendini ülkenin sahibi gören elitlerin karşısına geçtik. Vesayete, mafyaya, terör örgütlerine hiçbir zaman baş eğmedik.

Gece yarıları millete karşı bildiri yayınladılar, buruşturduk ve çöpe attık. Darbe yapmaya kalktılar, demokrasimize sahip çıktı. MİT krizi ile, 17-25 Aralık ile operasyon çektiler hiçbirine teslim olmadık. 

15 Temmuz gecesi ölüm kusan silahlarla saldıran FETÖ'cü alçaklara hadlerini bildirdik. Tankların arasından kaçan korkaklara meydanları dar ettik. Kaderin üstünde bir kader vardır dedik. Haysiyet fukaralarının tekmilini bozguna uğrattık. Zaferlerimizle birlikte tevazumuzu da büyüttük. Halkla arasına mesafe koyanlardan asla ve asla olmadık. Kalleşçe şehit edilen kardeşlerimiz oldu. Henüz 17 yaşında şehadet şerbeti içen evlatlarımız oldu. 

Haksızlık, hukuksuzluk, küstahlık karşısında kesinlikle sessiz kalamayız, istiklal marşımızla sorunu olanlara eyvallah demeyiz. İster baro olsun, ister avukat olsun, ister siyasetçi, ister gazeteci kılıklı terörist seviciler olsun, şiddeti övenlere, yeleğine silahı, terörü alarak siyaset yapanlara müsamaha ile yaklaşamayız. Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Siyaset kurumu Meclis, sivil toplum, basın, akademi ve topyekun millet olarak hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye’yi inşa edelim istiyoruz. 

2002 yılı sonunda ülkeyi yönetim mesuliyetini üstlendiğimizde hizmet alanlarımızı, sağlık, eğitim, adalet ve emniyet olarak belirledik. Bugüne kadar da bu hassasiyetimizden kesinlikle taviz vermedik, bilhassa sağlık alanında gerçekten kötü bir Türkiye tablosu devralmıştık. Hastane bulunsa doktor bulunmuyor, doktor bulunsa ilaç bulunmuyor. İlaç buldunuz bu sefer satın alacak para bulunmuyor. Hastane yatak sayımız 164 bin iken şu an 182 bini nitelikli toplam 270 bin yatağımız var. "

 

 

Pek çok başlıkta ilave ücret ödemeden özel sağlık kuruluşlarında vatandaşımızın hizmet almasının önünü açtık. Tekrar söylüyorum. Tüm bu süreç boyunca gayemiz, ister devlet hastanesi ister özel hastane olsun, milletimize en iyi sağlık hizmetinin sağlanmasıydı. İlk defa bizim uygulamaya aldığımız evde sağlık hizmetleriyle 2.6 milyon vatandaşımızın ayağına sağlık hizmeti götürüyoruz. Tüm kardeşlerimizin birinci sınıf sağlık hizmeti almasını temin ediyoruz. 

Öyle bir noktaya geldik ki sadece kendi insanımıza değil dünyanın bir çok ülkesinden milyonlarca turiste de sağlık hizmeti veriyoruz. 2023 yılında 1.6 milyon kişi şifasını ülkemizde aradı, sağlığını Türk hekimlere emanet etti. Sağlık turizminden ülkemiz 3 milyar doların üzerinde gelir elde etti.