SİYASET
02 Ekim 2024, Çarşamba, 09:00

Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sorunsuz devam eden ulaşım sistemini işlemez hale getirdi. 3 bin 41 özel halk otobüsü sahiplerinin İBBʼden araç başı 2 milyon TL'lik ödemelerini alamadıkları belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu ulaşımın sistemini işlemez hale getirdi. Hemen her gün kaza, yanma, yolda kalma ve vatandaşlar tarafından itilen otobüslerle gündeme gelen İETT, vatandaşları mağdur etti.

Özel halk otobüsü sahipleri İBB yönetiminin verdiği sözleri tutamadığı, ödemelerini alamadığı gerekçesiyle Mayıs ve Haziran ayında yaptıkları eylemler sonrası bir kez daha Saraçhane'de toplanacaklarını belirtti.

İBB'den araç başı 2 milyon TL alacaklarını tahsil edemedikleri için araçlarının bakımını yaptıramadıklarını kaydeden otobüsçüler tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: Ey İstanbul Halkı! Peşin ödediğiniz ulaşım hizmeti artık güvende değil. Araçlarımız eskidi, her an yolda kalabilir. Kaza riskiyle karşı karşıyayız. 3 bin 41 aracın, araç başı 2 milyon liralık alacağı birikti.

İBB ödemeleri yapmadığı için bakımları gerçekleştiremiyoruz. Biz mağduruz, siz de mağdur olmayın! 3 Ekim'de Saraçhane'deyiz! Bu hepimizin sorunu, birlikte çözmek için sesimizi yükseltelim. Destek olmadan bu sorun çözülmez, Saraçhane'de buluşalım.'

 

KAYNAK:beyazgazete.com