EKONOMİ
25 Ekim 2024, Cuma, 18:01

Dünya genelinde 2 milyonun üzerinde çalışan sayısı ile dünyanın en büyük şirketlerinden olan ABD'li perakende şirketi Walmart'ın Türkiye'ye giriş yapmaya hazırlandığı bildirildi.

ABD merkezli perakende devi Walmart'ın Türkiye pazarına adım atmaya hazırlandığı bildirildi. Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Başkanı Tankut Turnaoğlu, Walmart'ın Türkiye’den çeşitli kategorilerde tedarike başlayacağını duyurdu ve "Mobilya ve dondurulmuş gıda gibi ürünlerle ilgili alımlar yapılacak," dedi.

Walmart’ın Türkiye’de bir ofis açma hazırlığında olduğunu belirten Turnaoğlu, ABD perakende sektöründe yüzde 10-15 oranında paya sahip şirketin Türkiye'yi stratejik bir tedarik merkezi olarak gördüğünü ifade etti.

İstanbul’da düzenlenen AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkelerden hükümet yetkilileri, iş dünyası liderleri ve yatırımcılar bir araya gelerek ekonomik iş birlikleri ve ticari ortaklıkları güçlendirme fırsatlarını ele aldı. Turnaoğlu, 12 ülkenin Amerikan Şirketler Derneği çatısı altında toplandığını ve Türkiye'nin Avrasya’daki merkezi konumunun vurgulandığını belirtti.