SİYASET
07 Ekim 2024, Pazartesi, 16:38

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Batı hükümetleri soykırımcı İsrail'e destek veriyor. 

Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşması ve ayakta alkışlanması çok acıdır. Yine ABD Kongresi'nde ABD üniversitelerinin öğrencilerine yönelik 'Kullanışlı aptallar' ifadesini kullandı. Yine kongre üyeleri Netanyahu'yu alkışladı. 

Sistemin iki yüzlülüğü şöyle işliyor. Bir yandan Akdeniz'i savaş gemileri ile donattılar. İsrail'in kendini savunma hakkı var diyorlar, bunu dedikçe İsrail saldırmaya devam ediyor. Bu ülkeler İsrail'e karşılık verdiğinde Batılı ülkeler ayağa kalkıyor. Bazı Batılı ülkeler İran söz konusu olduğunda İsrail'den daha çok tepki veriyorlar. 

Uluslararası hukukun çalışmasını engelleme yönünde tavır gösteriyorlar. 

Filistinliler öldürüldüğü zaman 'İşte bir çatışma çıktı ve şu kadar Filistinli öldürüldü' diyorlar. İşin gerçeği şu, İsrail güvenlik güçleri öldürmek kastıyla ateş etti ve Filistinliler öldü. 

Bundan sonrasında söylenecek şey şudur. Uluslararası hukukun namusu Netanyahu'yu yargılamaktan geçmektedir. Yoksa katliamlar devam eder. Lübnan'a yapılan saldırı, Lübnan'ı ikinci Gazze yapmak olduğu görülüyor. 

Yaşanan bunca acıdan sonra ilk defa düşük sesle de olsa insanlık cephesine dair cümleler kurmaya başladılar. 

İsrail ile ilgili çıkması gereken kararların hiçbiri çıkmadı. Çıkan kararları da İsrail uygulamamıştır. Siyonist işgalciler Gazze'yi işgal edemediler. Uluslararası Ceza Mahkemesini susturmaya yönelik siyonist işgalin hamleleri devam ediyor.