KÜLTÜR - SANAT
07 Eylül 2024, Cumartesi, 07:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dokuzuncu durağı olan Çanakkale, yedinci gününde de birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Festival kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde “Öylesine Bir Dinleti” operası sanatseverlerle buluştu. Murat Göksu tarafından yazılıp yönetilen 2 perdelik “Öylesine Bir Dinleti” izleyicilere; klasikleşmiş opera aryaları, şarkılar ve türküler eşliğinde geniş bir repertuvar sundu. 

Troya Müzesi Safvet Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Geleceğe Miras Projesi Konuşmaları” etkinliğinde; Prof. Dr. Nurettin Arslan ile Assos Kazıları ve Prof. Dr. Rüstem Aslan ile miras Troya Kazıları konuşuldu. 

Nedime Hanım Konağı’nda ise “Çarpana Dokunma” atölyesine katılan Çanakkaleliler sanatla dolu bir gün geçirdi.   

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Anadolu Hamidiye Tabyası Çocuk Etkinlik Alanı’nda kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Çocuklar festivalin yedinci gününde, “Aşuk-Maşuk” gösterisi ile geleneksel oyunlarla tanışırken çocuk tiyatrosu “Şirinler” ile gönüllerince eğlendi. Çocuklar ayrıca Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen Sema Yaylı ile Origamili Masallar etkinliğinde masal yolculuğuna çıktı.

SEN DE SÖYLE YARIŞMASI YILDIZINI SEÇİYOR

Türkiye Kültür Yolu Festivali, ünlü sanatçıların yanı sıra amatör müzisyenlere de sahnelerini açıyor. Her şehirde amatör sesleri halkla buluşturmayı hedefleyen “Sen de Söyle” yarışmasının üçüncü durağı Çanakkale Kültür Yolu Festivali oldu. Festival kapsamında düzenlenen “Sen de Söyle” yarışması bugün yıldızını seçecek. 17 Burda AVM içerisinde yer alan “Sen de Söyle” kabininde şarkısını kaydedip yarışmaya katılan adaylardan iki finalist bugün Berkay konseri öncesi ana sahnede şarkılarını söyleyecek ve halkın oylarıyla birinci belirlenecek.