YAŞAM
15 Kasım 2024, Cuma, 07:00

BSH Türkiye, Geleneksel Ağaç Dikim Etkinliği’nin 22’ncisi gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ndeki ormanlık alanda bin yeni fidan toprakla buluşturuldu.

Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri olan BSH Ev Aletleri Grubu, sürdürülebilirlik stratejisini doğrultusunda 22. Geleneksel Ağaç Dikim Etkinliği’ni Çerkezköy’deki ormanlık alanda gerçekleştirdi. 1000 yeni ağaç fidanı BSH Türkiye gönüllü çalışanlarının emekleriyle dikildi.

BSH Türkiye, aynı zamanda BSH’nin en geniş üretim tesisi olan Çerkezköy’deki yerleşkeye de ev sahipliği yapan Tekirdağ ilinde, bugüne kadar yalnızca Tekirdağ bölgesinde diktiği 24 bin 123 ağaçla 8 bin 986 ton karbon azaltımı* sağlamış oldu. 

“Yarınlara nefes olacağız”

BSH Türkiye CTO ve COO’su Hakan Mandalı, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “2002 yılında başlattığımız bu projeyle geleceğimize yeşil bir miras bırakma hedefiyle yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada 24 binin üzerinde fidan dikerek yaklaşık 9 bin ton karbon salımının önüne geçtik. BSH olarak, doğaya olan bu borcumuzu her yıl yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek her yönüyle yaşadığımız çevrede pozitif izler bırakmakla mümkün.” 

Mandalı sözlerine şöyle devam etti: “BSH olarak asli amacımız yaşam kalitesini artırmak. Bunu yenilikçi ürünlerimiz, üretim süreçlerimiz ve hedeflerimizle attığımız her adımda ortaya koyuyoruz. Bugün de hep birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturarak geleceği nefes olacağız.” 

Bu sorumluluk bilinciyle 2020 yılından bu yana Türkiye dahil dünya çapındaki BSH tüm karbon nötr olarak faaliyet gösterildiğine değinen Mandalı, “Kendimize daha yüksek ve zorlu hedefler belirleyerek bu konudaki katkımızı maksimuma çıkarmak için çalışıyoruz” diye konuştu. 

BSH 2030’a kadar tüm tesislerinde yüzde 100 yeşil elektrik kullanımını hedefliyor. Yakın gelecekteki diğer hedefleri arasında, 2030’a kadar ürünlerin %50’sini geri dönüştürülmüş malzemelerden üretmek ve cihazlarda yeniden kullanılabilen malzeme oranını en az %95’e çıkarmak yer alıyor.