EKONOMİ
22 Ekim 2024, Salı, 09:52

Dünyanın dört bir yanında ihracata dayalı büyümeye odaklandıklarını belirten ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “Oyun değiştirici teknolojilerimizin gücüyle, ihracatta sınırları zorluyoruz” dedi.

ASELSAN’ın denizlerin al­tından uzayın derinlikle­rine uzanan kritik tekno­lojilerde tam bağımsız Türkiye hedefiyle çalıştığını vurgulayan ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “Bugün geldiğimiz nok­tada farklı alanlarda 500’ü aş­kın ürünümüzü dünyanın farklı coğrafyalarında 88 ülkede askeri ve sivil kullanıcıların hizmetine sunmuş durumdayız” dedi.

Geniş ürün yelpazesi ve yeni­likçi teknolojilerle küresel bir savunma şirketi olarak ASEL­SAN’ın dikkatleri üzerine top­ladığını kaydeden Akyol, “SAHA Expo’da zengin ürün portföyü­müz ile dünyanın dört bir tara­fındaki potansiyel iş ortakları­nın yanı sıra küresel oyuncu­larla görüşeceğiz. ASELSAN’ın gücünü göstereceğimiz SAHA EXPO’nun bu anlamda yeni ih­racat fırsatlarının kapısını arala­yacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Ahmet Akyol, ASELSAN’ın sa­dece sıfırdan ürettiği ürünlerle değil, aynı zamanda modernizas­yon konusundaki deneyimi ile hem Türkiye’de hem de küresel ölçekte ses getiren projelere imza attığını vurguladı.