KÜLTÜR - SANAT
04 Ekim 2024, Cuma, 11:03

Hisar Okullarının kültür sanat etkinlikleri, bu sezon özel bir konserle başlıyor.

Dünyaca ünlü piyanist Anjelika Akbar, okulun kurucusu hayırsever iş insanı ve yüksek inşaat mühendisi girişimci Feyyaz Berker’in doğum günü anısına 9 Ekim 2024’te düzenlenecek konserde Hisar Okulları Atatürk Salonu’nda sahne alacak. Akbar, Aşk Üçlemesi gibi özgün eserlerinin yanında Türk halk müziği uyarlamaları ve klasik batı müziği yorumlarını müzikseverlerle buluşturacak.

Anjelika Akbar, Kazakistan doğumlu bir Türk besteci ve piyanist. Klasik ve çağdaş müzik anlayışlarını bir araya getiren özgün tarzıyla tanınan Akbar, Vivaldi'nin "Dört Mevsim" eserinin piyano uyarlamasıyla Sony Classical kataloğuna giren ilk Türk klasik müzik albümünün sahibi. Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde verdiği sayısız konserle müzikseverlerle buluşan Akbar, aynı zamanda birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü.

İş dünyasının önemli isimlerinden biri olarak bilinen Feyyaz Berker, Tekfen Holding'in kurucusu. Robert Kolej’in ardından ABD’den yüksek inşaat mühendisliği eğitimini tamamlayan Berker, eğitime olan inancını hayatı boyunca sürdürmüş ve bu alanda önemli yatırımlar yapmıştır. Hisar Okullarının kurulmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan Berker, Türkiye'deki özel eğitime önemli katkılarda bulunmuştur.

Berker, yalnızca bir eğitimci değil, aynı zamanda büyük bir müzikseverdi. Öğrencilere her daim klasik müzik sevgisini aşılamaya önem verirdi. Hisar Okulları, her yıl Berker’in anısına düzenlediği konserlerle bu anlayışı devam ettiriyor.