DÜNYA
19 Haziran 2024, Çarşamba, 12:05

İsrail'in soykırımına Washington'dan yeni destek geliyor. 18 milyar dolarlık 50 adet F-15 satışının önü açıldı.

Washington Post gazetesinin haberine göre ABD'de 7 Ekim'den beri İsrail'e yapılacak en büyük silah satışlarından birinin önü açıldı.

Habere göre ABD Kongresi'ndeki iki Demokrat siyasetçi, uzun süredir karşı çıktıkları İsrail'e savaş jeti satışına onay verdi.

Kimliklerinin açıklanmasını istemeyen üç ABD'li yetkili, Temsilciler Meclisi Üyesi Gregory Meeks ve Senatör Ben Cardin'in 18 milyar dolarlık 50 adet F-15 satışını onayladığını söyledi.

Haberde Meeks ve Cardin'in ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ve İsrail yanlısı politikacılardan bir süredir baskı gördüğü yazıldı.

Bir sonraki adımda ABD Dışişleri Bakanlığı, satışın onaylandığına dair Kongre'ye resmi bildirimde bulunacak.

Böylece ABD'nin İsrail'e 18 milyar dolarlık F-15 satışı onaylanmış olacak.

İsrail basınında çıkan haberlere göre ise ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Başbakan Binjamin Netanyahu'ya Washington'un önümüzdeki günlerde İsrail'e silah sevkiyatı üzerindeki tüm kısıtlamaları kaldıracağı sözünü verdi.

Üst düzey bir İsrailli müzakereci AFP'ye yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde tutulan onlarca esirin 'kesinlikle hayatta' olduğunu ve İsrail'in bir anlaşmanın parçası olarak hepsi serbest bırakılmadan çatışmaların durmasını kabul edemeyeceğini söyledi.