KÜLTÜR - SANAT
09 Eylül 2024, Pazartesi, 07:00

Mathias Leboeuf’un önemli filozofların eserlerinden alıntılara yer verdiği, daha önce felsefeyle yolu kesişmemiş kişilere de felsefeyi sevdirecek 32 Alıntıda Felsefe Tarihi İnkılâp Kitabevi imzasıyla raflardaki yerini aldı.

İnkılap Kitabevi imzasıyla okuyularla buluşan “32 Alıntıda Felsefe Tarihi" felsefenin temel taşlarını oluşturan düşünürlerin en etkileyici ve ilham verici sözlerini bir araya getiriyor. Eser, felsefenin karmaşık dünyasına kolay erişim sağlıyor ve okurlar için bir başucu kitabı niteliği taşıyor.

Felsefenin tarih boyunca geçirdiği evrim kitapta, 32 alıntı üzerinden ele alınıyor. Platon’dan Nietzsche’ye, Kant’tan Sartre’a kadar birçok büyük filozofun sözleri, felsefi düşüncenin temel dinamiklerini gözler önüne seriyor. Her alıntı, kendi döneminin ruhunu ve felsefi tartışmalarını yansıtarak okurları derin düşüncelere sevk edecektir.

Felsefeyi Basitçe Ele Alarak Okur ile Felsefe Arasında Bağ Kuruyor

Felsefe binlerce yıldır bizi yaşamımız üzerine tefekkür etmeye, hakikati anlamaya, eleştirmeyi öğrenmeye ve en önemlisi sorgulamaya yöneltmeyi amaçlamıştır. Ancak felsefe metinlerinin ve kavramlarının, bu alanda uzman olmayan biri için neredeyse anlaşılmaz olması insanları felsefeden uzak tutmakta ve felsefenin bu nedenle kötü bir üne sahip olmasına neden olmaktadır. Her ne kadar böyle bir zorluğu olduğu düşünülse de felsefe biz farkında olmadan hayatlarımızın bir parçası haline gelmiştir.

32 Alıntıda Kısa Bir Felsefe Tarihi, okurları zamanda bir yolculuğa çıkararak Herakleitos’tan Aristoteles’e, Thomas More’dan Kant’a, Nietzsche’den Deleuze’e varan bu uzun tarihi, alıntılarla ele alıyor. Ünlü filozofların felsefeleri ve temel kavramları bu alıntılar temelinde basitçe ele alınarak okur ile felsefe arasında bir köprü kuruluyor.

32 Alıntıda Kısa Bir Felsefe Tarihi, okurlarını felsefe jargonuyla tanıştırmakla kalmayacak, felsefenin sahip olduğu anlaşılmazlık kisvesinden sıyrılmasında önemli bir rol oynayacaktır.

Kitap Bilgileri: 

Yayın Direktörü: Gülşen İşeri

Editör: Ecem Aycan Öztoplar

Kapak tasarım: Ekin Başak Akgül

Sayfa tasarım: Aslı Varol